asd

Projekty

Naše aktuálně probíhající a dokončené projekty

Zvýšení pestrosti ruzyňských agroekosystémů vytvořením refugií pro podporu biodiverzity bezobratlých živočichů

Cílem předkládaného projektu je zvýšit biodiverzitu a estetickou hodnotu agroekosystémů na katastrálním území Prahy-Ruzyně. Navrhovaná opatření mají několik rovin.

Vliv pesticidů na ekosystémové služby přirozených nepřátel škůdců plodin skrze jejich nutriční ekologii

Neonicotinoid insecticides hinder the pupation and metamorphosis into adults in a crabronid wasp (2020)Neonicotinoids suppress contact chemoreception in a common farmland spider (2020)

Občanská věda-důležitý prostředek sledování šíření invazivních druhů bezobratlých

V poslední době, v souvislosti s klimatickou změnou a tranzitními příležitostmi, rozšiřuje mnoho druhů bezobratlých oblast svého výskytu mimo původní zeměpisné hranice. S využitím...

Kalibrace metody detekce semen plevelů v potravě střevlíkovitých brouků

Tento projekt má 3 hlavní cíle: 1) Vytvořit životaschopnou spolupráci mezi pracovišti zabývajícími se kvalitativním hodnocením predace plevelů střevlíkovitými brouky; 2) Předat vědomosti a...

SLEDUJTE NÁS!

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Nový grant pro tým funkční biodiverzity!

Cílem našeho grantu je prozkoumat potenciál mimoprodukčních ploch, v našem případě travnatých mezí v agroekosystémech, pro obohacení biodiverzity v krajině.

Návštěva z Tchajwanu

Před Velikonocemi nás navštívila prof. Shu-jen (Susan) Tuan z National Chung Hsing University z města Tchajchung na Tchajwanu.

Cenu ředitele za rok 2023 získal náš kolega Jiří Skuhrovec a projekt InvaHub

V úterý 23.1.2024 proběhlo předávání každoročního ocenění z rukou ředitele naší instituce RNDr. Mikuláše Madarase, Ph.D., a náměstka pro vědu a výzkum doc. Ing. Romana Pavely, Ph.D.